July 20, 2024

Hrvatski novinar intervjuirao Mekinroa o Đokoviću

2 min read

Ima neverovatne fizičke predispozicije, a takvih mentalno spremnih sportista bilo je jako malo. Ta želja za pobeđivanjem, intenzitet u njegovoj igri, to je impresivno. *” rekao je

Nema puno sportista u istoriji, koji su celu karijeru bili tako intenzivni na terenu kao što je Novak. “Više bih rekao da je predvidljiv, a za to je kriv Đoković, najbolji teniser svih vremena. Neću da kažem najveći, ali najbolji sigurno. On je tenis podigao na neki drugi nivo i mislim da smo to tek sada počeli da cenimo. To su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su bili nedodirljivi, a onda je došao Novak i sve je poremetio. Svi su želeli da Federer i Nadal budu na tom nivou, a do tog nivoa na kraju je došao Đoković. To moramo da cenimo. Ja ne znam kako on održava taj nivo, ali znam da ne može zauvek da traje”.

Podsetio je da su Novak, Federer i Nadal najčešće osvajali grend slemove u prethodnom periodu. “Oni su napredovali iz godine u godinu, što najviše cenim kod njih, a u mojoj generaciji to niko nije radio. Boris Beker je eksplodirao sa 17 godina, a Pit Sampras je završio karijeru sa 32. Danas su teniske karijere dosta duže. Sa druge strane, njih trojica su bili toliko bolji od svih ostalih da je Aleksandru Zverevu, Stefanosu Cicipasu ili Danilu Medvedevu bilo strašno teško da osvoje nešto.

Karlos Alkaraz može apsolutno sve i on je najbolje što se dogodilo tenisu. Meni se sviđa Grigor Dimitrov, koji je dosta napredovao. Dobar je dečko, ali je imao problema u karijeri sa povredama i samopouzdanjem”, zaključio je Mekinro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.