May 19, 2024

NOVAK KAO BRZI VOZ – EKSPRESNO KRENUO PO TITULU U MONTE KARLU

1 min read

Đoković je od starta meča pokazao ko je gazda na terenu i za samo 13 minuta igre imao velikih 3:0. Rus je tek posle pola sata osvojio prvi gem (4:1), ali i u nastavku igre bilo je jasno da on i dalje nema rešenje za fanstastičnu igru Srbina (6:1).

Safiulin pod pritiskom najboljeg tenisera sveta nastavlja da ređa greške i u drugom setu, pa Novak u četvrtom gemu stiže do brejka (3:1). To je značilo i potpuni slom ruskog tenisera koji je tek na mahove uspeo da zapreti, ali ne i da napravi nešto više.

U osmini finala, Đoković će igrati protiv boljeg iz meča Fis-Muzeti. Ruski teniser je spasao tri brejk lopte i posle skoro pola sata igre došao do prvog osvojenog gema.

Srpski igrač je bio slobodan na startu takmičenja u Kneževini, dok je ruski predstavnik u prvom kolu eliminisao Žaimea Munara. Đoković i Safiulin, koji je trenutno 41. na ATP listi, sastali su se do sada samo u Tel Avivu 2022. i tada je Srbin bio bolji sa 6:1, 7:6 (3).

Đoković je osvojio 40 masters titula, u Kneževini najmanje – samo dve. Srpski teniser će u Monte Karlu pokušati da dođe do 100. trofeja u karijeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.