April 24, 2024

Cagliari emerges victorious against Bologna in Serie A

1 min read

Fudbaleri Kaljarija su danas pobedili ekipu Bolonje sa rezultatom 2:1 na svom terenu, u utakmici 20. kola Serije A.

Bolonja je povela u 24. minutu golom Rikarda Orsolinija, ali Kaljari nije dozvolio da ta prednost dugo traje. Andrea Petanja je izjednačio rezultat u 31. minutu, što je donelo novu nadu domaćim igračima i navijačima.

Pobedu Kaljariju je doneo Rikardo Kalafjori, ali nažalost za ekipu Bolonje, ne svojim golom već autogolom u 69. minutu. Ova nesrećna greška koštala je Bolonju meča i mogućnosti za osvajanje bodova.

Kaljari je sa ovom pobedom ostvario četvrti trijumf u Seriji A, te sada zauzima 16. mesto na tabeli sa 18 osvojenih bodova. Ekipa je praktično na korak od ekipe Verone, koja je prva u zoni ispadanja na 18. mestu. S obzirom na blizinu ovih timova, svaka naredna utakmica će biti važna za Kaljari u njihovom nastojanju da izbegnu ispadanje.

Sa druge strane, Bolonja nije uspela da ostvari pobedu u poslednje tri utakmice i trenutno zauzima šesto mesto na tabeli sa 32 osvojena boda. Poraz od Kaljarija je pogoršao njihov položaj, ali ekipa će sigurno nastaviti sa svojim naporima da se popravi i osvoji bodove u narednim mečevima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.