April 27, 2024

Dejan Stanković govori o napuštanju Crvene zvezde

2 min read

Stižu dve duple krune, šesnaestina i osmina finala Lige Evrope, što je po meni fenomenalan rezultat, upravo ti bodovi otvaraju vrata Lige šampiona da se uđe direktno. Nisam uspeo da uđem iz tri puta, prvi na penale, drugi su odlučili detalji, da li je crveni ili ne, promašene šanse, glupo primljeni golovi… Na kraju i autogol u 93. Ja sam prvo navijač Zvezde, pa dete Zvezde, kapiten Zvezde, sve Zvezde… Doživeo sam emotivni slom, nisam mogao da se popnem u tunel, baš tu staje moj rad u Zvezdi.

Neko kaže “Pobegao si”, samo me interesuje od čega? Iz mom grada, svoje Zvezde? Ljudi, slomi te… Nisam mogao da se popnem, dva dana sam ležao sa temperaturom 40, nisam mogao da ustanem iz kreveta.

Kasnije je Deki citirao i čuvenog Vladimira Cvetkovića. – Navikli smo da u Zvezdi pravimo čuda koja nisu realna. Bili smo blizu, tri titule, iako je jedna od Milojevića jer mi je ostavio 11 bodova.

Niko meni ne treba da objašnjava šta je i kolika je Crvena zvezda. Vladimir Cvetković imao je lepu rečenicu “Zvezda je onolika koliko si o njoj maštao pre nego si došao u nju. E, tolika je Zvezda”.

Tako da meni niko nije morao da objašnjava šta je Zvezda, koliki je klub, od malena sam naučen i instruisan šta je. Bio mi je to prvi trenerski posao – istakao je Stanković i dodao da se realnost i snovi u Zvezdi često poklapaju:
– Navikli smo da nekad napravimo nerealne stvari. Je li bilo realno da Zvezda bude šampion Evrope?

Da i ne… Kada pričamo o Mihi, Jugi, Biniću, Pančevu, Biniću i svim legendama, mi bismo se složili da mogu, ali bilo je tu jakih ekipa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.