July 19, 2024

Sahrana Dejana Milojevića

1 min read

Među njima su Željko Obradović, Miroslav Muta Nikolić, MIlan Gurović, Željko Rebrača, Nemanja Bjelica, Aleksandar Džikić, Žarko Čabarkapa i mnogi drugi…

Krem srpske košarke okupio se kako bi odao poslednju počast Milojeviću, a sve je proteklo uz puno emocija i suza. Dejan je bio jedan od retkih osoba u svetu sporta koji nikome nije smetao i kojeg niko nije mogao da ne voli, bez obzira na navijačko opredeljenje. Milojević je ostavio veliki igrački trag u Partizanu, klubu u kojem je i završio karijeru, pre nego što je postao trener. Sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine.

Od 2012. do 2020. godine je vodio Megu, zatim je postao trener Budućnosti, a 2021. otišao je u NBA gde je radio kao bliski pomoćnik Stivu Keru u Golden Stejtu sa kojim je postao šampion 2022. godine. Vest o njegovoj smrti odjeknula je širom planete, a prizore sa oproštaja Partizana i njegovih navijača iz Beogradske arene gledali su i košarkaši Voriorsa, ekipe koja je i sama odala poslednju počast Milojeviću.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.