April 21, 2024

Janik Siner osvaja titulu na Australijan Openu

2 min read

Na pitanje da li je razmišljao o tome da je Novak Đoković deset puta osvajao ovaj turnir, Italijan odgovara: “Novak je posebna liga u odnosu na mene, a ja sam izuzetno srećan I sa ovim jednim”, uz osmeh kaže Janik.

Upitan da li je za ideju da se ubuduće uvede igrajući nec na servisu, Siner je jasan: “Ja nisam neko ko voli da priča o tome šta treba menjati. Igrali smo sa tim pravilom na Nekst Džen turniru, i razumem da je važan razlog za to iskustvo publike. Tenis je sport sa dugom tradicijom pravila, pa hajde da vidimo šta budu odlučili oni koji su pozvani da se time bave”, odgovara Siner.

Pomenu je italijanski as i mladog Španca Karlosa Alkaraza koji je šokantno eliminisan već u četvrtfinalu. “Alkaraz I ja smo veliki rivali na terenu a prijatelji van njega, I taj odnos pomaže obojici da se dalje razvijamo. Pored nas ima puno mladih igrača koji su veoma konkurentni i biće veoma zanimljivo pratiti smer u kome će se tenis razvijati”, ističe Italijan.

“Do 13.godine sam trenirao paralelno fudbal, tenis i skijanje – pa su onda otpali fudbal kao timski sport i skijanje kao sport u kome ne smete da napravite grešku. Tenis podnosi greške, a u mentalnom smislu omogućava da kreativno razmišljate o tome kako da se postavite prema izazovima – i roditelji su me podržali u mom izboru,” zaključuje najmlađi osvajač AO od Novaka Đokovića 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.