May 9, 2024

Vil Barton, novo pojačanje CSKA iz Moskve

1 min read

Nekadašnji saigrač Nikole Jokića iz Denver Nagetsa odlučio je da nastavi svoju košarkašku karijeru u Rusiji. Vil Barton, prethodno poznat kao NBA zvezda, postaje novi igrač moskovskog CSKA, kako je potvrđeno na sajtu ovog poznatog ruskog kluba.

Barton će biti slobodan igrač u Moskvi nakon što je završio prošlu sezonu u Toronto Raptorsima, prethodno provodeći veći deo svoje karijere u Portlandu i Denveru. Izrazio je zahvalnost za priliku da igra za klub, istakavši da je čuo samo pozitivne stvari o njemu i navijačima. Raduje se upoznavanju saigrača, trenera, navijača, organizacije i ljudi u Moskvi. Spreman je da uloži napore da se takmiči na visokom nivou i izražava nestrpljenje da počne sa radom.

Sa više od 600 NBA utakmica iza sebe, Barton je najistaknutije ime koje se pridružilo ruskoj košarkaškoj sceni od početka rata u Ukrajini i zabrane učešća CSKA u Evroligi. Donedavno je proveo sedam sezona u Denver Nagetsima gde je bio jedan od ključnih igrača. Nakon toga, nastupao je za Vašington i Toronto, ali njegovi rezultati nisu bili na očekivanom nivou. Po završetku sezone ostao je bez klupskog angažmana te se odlučio da isproba sreću i u Evropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.