May 20, 2024

Novak Đoković dominira u Melburnu

1 min read

Odluka turnira da zakazuje mečeve tako da Siner i Rubljov igraju na kraju izazvala je nezadovoljstvo. Mečevi su se produžili, pa su Rus i Italijan završili svoj meč oko pola dva narednog jutra. Desetostruki osvajač Australijan Opena prvi put u dugom nizu godina bio je određen da igra dva puta uzastopno u neugodnom dnevnom terminu, što je bio dodatni izvor nezadovoljstva.

Mediji su sebi dopustili da tendencioznim provokacijama stvaraju narativ koji nema osnovu u teniskim ili medijskim standardima. Novak ističe da je tema potencijalnog ujedinjenja ATP i WTA organizacija izuzetno nezgodna i zaslužuje veću pažnju. On želi da otvori dijalog o tome jer smatra da je to prvi korak ka pozitivnoj promeni.

Takođe, Novak primećuje da mediji često izbegavaju teme koje su njemu važne, ali istovremeno pokreću neproverene priče koje mogu naneti štetu njemu, njegovom brendu i timu. On ne razume takvo ponašanje i ističe da je kritika opravdana, ali da licemerni pristup nije prihvatljiv.

Novak takođe komentariše i lična iskustva s medijima, ističući da se suočio s licemernim ponašanjem i željom da se proizvede konflikt. On naglašava da preferira iskren, direktniji pristup u komunikaciji s medijima i da se neprestano trudi da pokreće važne teme čak i kada mediji nisu zainteresovani za njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.