May 5, 2024

Puna Morača bids farewell to Dejan Milojević

2 min read

Puna hala “Morača” u Podgorici i KK Budućnost su nedavno održali poseban događaj kako bi se oprostili od legendarnog Dejana Milojevića, bivšeg igrača i trenera. Pre početka utakmice između Budućnosti i Ulma, prikazan je video snimak u kome su se saigrači i rukovodioci kluba izrazili o Dejanu. Gavrilo Pajović, sportski direktor Budućnosti, Suad Šehović, zamenik izvršnog direktora za sportska pitanja, Petar Popović, kapiten ekipe, Dragan Bokan, predsednik kluba i mnogi drugi su podelili svoje sećanja i priznanje prema Dejanu.

Tokom ceremonije, navijači Budućnosti su na tribinama razvili transparent sa Dejanovim citatom: “Budućnost? Meni je i dalje omiljen”. Na zastavi se takođe nalazio ogroman lik Dejana Milojevića, kao znak poštovanja prema njemu. Dejan je bio igrač Budućnosti od 2000. do 2004. godine i tokom tog perioda je sa ekipom osvojio duplu krunu 2001. godine.

Nakon nekoliko godina, Dejan se vratio u Podgoricu u januaru 2021. kao trener Budućnosti. Pod njegovim vođstvom, ekipa je ostvarila značajne rezultate poput osvajanja duple krune u Crnoj Gori, plasmana u finale ABA lige i četvrtfinala Evrokupa. Međutim, na kraju te sezone, Dejan je dobio priliku da se pridruži stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa u NBA ligi kao pomoćnik Stiva Kera. Sa Voriorsima je odmah osvojio NBA prsten, što je velika čast i uspeh u svetu košarke.

Ovaj oproštaj od Dejana Milojevića je bio emotivan trenutak za sve prisutne, kako za ljude u klubu tako i za navijače. Dejan je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Budućnosti i njegova posvećenost i talent će uvek biti cenjeni i poštovani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.