May 6, 2024

Pre ulaska na stadion, žene će morati da prođu opipavanje dojki

2 min read

Afrički kup nacija, trenutno održava se u Obali Slonovače, međutim, kontroverze su se javile u vezi sa metodama pretresa koje policija primenjuje nad navijačima pre nego što im dozvoli ulaz na stadion. Nedavno je na društvenim mrežama objavljen video koji prikazuje postupak pretresa nad navijačicama. Na videu se jasno vidi kako policajke detaljno pretražuju žene, pa čak i vrše detaljan pregled grudi.

Do sada nijedna nadležna institucija nije reagovala na ovakve metode pretresa koje su primenjene nad navijačima, posebno ženama. Na društvenim mrežama su nastali sukobi između pristalica i protivnika ovakvog vida pretresa. Oni koji brane ovu praksu tvrde da je to neophodno radi obezbeđivanja bezbednosti svih prisutnih na stadionu. Sa druge strane, protivnici insistiraju na tome da bi policija trebala koristiti specijalizovane uređaje za pretres, umesto da se oslanja na klasično fizičko dodirivanje.

Očigledno je da je postupak pretresa koji se trenutno sprovodi na stadionu izazvao podeljene reakcije među javnošću. Mnogi smatraju da je važno obezbediti sigurnost svih na sportskim događajima, ali isto tako naglašavaju da bi policija trebala primenjivati napredne tehnologije kako bi izbegla ovakvu vrstu neprikladnog i ponižavajućeg ponašanja.

Da bi se rešila ova situacija i smanjila podela među navijačima, nadležne institucije bi trebale ozbiljno razmotriti primenu novih tehnologija i pristupa prilikom pretresa. Ovo bi omogućilo postizanje ravnoteže između bezbednosti i poštovanja ljudskih prava, što bi u konačnici doprinelo boljoj atmosferi na sportskim događajima. Samo kroz konstruktivni dijalog i primenu boljih praksi možemo postići održivu promenu i prevazići trenutnu kontroverzu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.