May 2, 2024

Novak Đoković equalizes Monika Seles’ 32-year-old record

2 min read

Novak Đoković je nedavno postao prvak Australijan Opena, ostvarivši tako vezane pobede na ovom turniru. Ovaj uspeh ga je svrstao među teniske legende kao što je Monika Seleš, koja je ostvarila sličan poduhvat na Rolan Garosu u periodu od 1990. do 1992. godine. Đokovićeva serija pobeda na Australijan Openu predstavlja najduži niz pobeda na nekom takmičenju u svetu tenisa.

Đoković će imati priliku da se dodatno izdvoji u polufinalu prvog grend slema sezone. Ako pobedi u tom meču, on će se osamiti na vrhu liste najdužeg niza pobeda na jednom takmičenju u tenisu. Ovaj podvig bi bio još jedan korak napred u karijeri Novaka Đokovića.

U polufinalu Australijan Opena, Đoković će se suočiti sa pobednikom duela između Janika Sinera i Andreja Rubljova. Obojica igrača su veoma talentovana i predstavljaju ozbiljan izazov za Đokovića. Međutim, sa svojim iskustvom i formom koju je pokazao tokom turnira, Đoković će sigurno biti spreman za ovaj meč i dati sve od sebe kako bi ostvario pobedu i plasirao se u finale.

Sve oči teniskog sveta biće uprte u polufinale Australijan Opena, gde će se Đoković boriti da ostvari još jedan istorijski uspeh. Sa željom da se otme vrhu liste najdužeg niza pobeda na takmičenju, Đoković će biti motivisan da pruži najbolju igru i prikaže svoju neverovatnu sposobnost na terenu. Svi navijači i ljubitelji tenisa jedva čekaju da vide kako će se ovaj meč odvijati i da li će Đoković ponoviti svoj poduhvat i postati vlasnik ovog prestižnog rekorda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.