May 18, 2024

Nakon plasmana u polufinale, Kirjos i Đoković započinju šou

2 min read

Nekoliko minuta nakon meča, Novak Đoković se obratio navijačima sa terena. Intervju je vodio Nik Kirjos. Australijanac je izrazio svoje iznenađenje što se nalazi tu, ističući da nikada nije mislio da će biti u toj poziciji. Novak se osvrnuo na susret s Fracom Tiafoeom te istakao da je protivnik odigrao kvalitetno, dobro servirao i stajao blizu osnovne linije, otežavajući mu disanje i pronalaženje ritma. Đoković je pohvalio Tiafoea za fantastičan tenis i istakao da su obojica bili iscrpljeni zbog jakog sunca.

Đoković je također spomenuo da je imao čak 15 brejk šansi, ali nijednu uspio iskoristiti. Uporedio je igru protiv Tiafoea s igranjem protiv Kirjosa, naglašavajući da je Amerikanac također poznat po odličnom servisu. Ipak, Đoković je uspio oduzeti servis Tiafoeu kad je bilo najpotrebnije te je istaknuo da je i sam dobro servirao, čak i imao više as udaraca od protivnika.

Novak se osvrnuo i na svoje potencijalne protivnike u polufinalu, Andreja Rubljova i Janika Sinera. Napomenuo je da su obojica igrači u sjajnoj formi te će biti zanimljivo pratiti njihov međusobni susret. Kirjos je zatim upitao Đokovića o drvetu u botaničkoj bašti u Melburnu o kojem je Novak pričao prije početka turnira. Đoković je odgovorio da će mu pokazati o kojem se drvetu radi, ali da to ne smije reći nikome. Zatim je na šaljiv način objasnio kako bi navodno trebalo osvojiti Grand Slam – penjanjem na najvišu granu tog drveća i visenjem naopačke određeno vrijeme.

Na kraju tog razgovora, Đoković je nasmejao prisutne svojim odgovorom i razmenom sa Kirjosom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.