May 1, 2024

Interesovanje za Novaka Đokovića se fokusira isključivo na rekordima

1 min read

Kao i dalje dvadesetogodišnjak je prestigao Bjorna Borga koji je to uradio kada je imao 21 godinu. To su rekordi koji su mi važni u karijeri. Nadmašiti legendu kao što je Borg nije mala stvar, ali ne treba mnogo pridavati pažnje takvim stvarima jer mogu da vam naškode”, poručio je Alkaraz.

Ovakve reči, na neki način, govore o tome koliko drugi teniser sveta poštuje Đokovića, međutim iz iskustva drugih tenisera je mogao da nauči da se ne provedu uvek baš najbolje oni koji najavljuju velike stvari i “prete” Novaku.

“Osećam da iz susreta u susret igram sve bolje, ocenio bih svoj tenis sa 7-8. Fizički sam veoma dobro, lopta me sluša i zato sam odlučio da radim samo na fitnesu, a da teniske treninge preskočim. Na grend slemovima je uvek bolje ostati na terenu što manje kako bi se oporavio uoči narednih partija”.

Jedini međusobni okršaj dogodio se 2022. godine u četvrtfinalu mastersa u Majamiju kada je Španac slavio nakon tri fantastična seta. “Znam da je Kecmanović imao dva meča po pet setova, to je dobro za mene. Sećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želeo bih da bude u tri seta, ali moram da budem na najvećem nivou ako mislim da odem dalje”, zaključio je Karlos Alkaraz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.