May 18, 2024

Saradnja sa Željkom Obradovićem: Neprocenjivo iskustvo

2 min read

Jedan od najboljih igrača Partizana, Džejms Naneli, nedavno je otkrio detalje o svom odnosu sa trenerom Željkom Obradovićem u popularnom podkastu “Krosover”. Prema Nanelijevim rečima, na početku njihove saradnje u Fenerbahčeu, nije bilo lako da se prilagodi Obradovićevom radu i zaradi njegovo poštovanje. Naneli je naglasio da je Obradović igrao i trenirao na najvišem nivou i da je bio zahtevan prema svojim igračima, tražeći da se istaknu i zarade njegovo poštovanje. Takođe je dodao da ako igrač izrazi svoje mišljenje o nečemu, Obradović će mu sigurno odgovoriti i time staviti igrača u dilemu da li je pogrešio.
Naneli se prisetio jedne utakmice protiv Baskonije pre šest godina, gde je zbog besa prema Obradoviću izgubio fokus i doživeo ozbiljnu povredu. Prema njegovim rečima, bio je besan na trenera jer nije bio ubačen u igru sve do kraja treće četvrtine. Kako je ulazio na teren, Naneli je osećao bes i pitao se zašto ne igra. U jednom trenutku je imao priliku za atraktivno zakucavanje, ali je izgubio ravnotežu i pao na glavu. Naneli je priznao da je taj trenutak bio rezultat besa prema Obradoviću i da se seća samo zvuka pucanja i trenutka kada se probudio u bolnici.
Ovaj iskreni intervju otkriva da je odnos između Nanelija i Obradovića bio izazovan na početku, ali se vremenom izgradio i danas imaju dobar odnos u Partizanu. Naneli je sada svestan važnosti pravilnog upravljanja emocijama i fokusa tokom utakmica, kako bi se izbegle povrede i ostvarili uspesi na terenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.