July 27, 2024

Konferencija za medije Novaka Đokovića nakon meča s Aleksejem Popirinom

2 min read

Nisam igrao u poslednjih nedelju dana i nisam se osećao najbolje. Ovo je veoma frustrirajuće jer igram na visokom nivou. Meč je bio veoma neizvestan i odlučen u četvrtom setu. Popirin je imao svoje šanse, ali je promašio forhend na 30:40 i popustio prilike u taj-brejku. Tada sam ja uhvatio momentum. Nisam zadovoljan svojom igrom, ali shvatam da je ovo normalno i trebam izvući najbolje iz situacije.

Takođe sam se dotakao neprijatne situacije sa navijačem u publici. Neću otkriti koje reči su mi upućene, ali mnogo stvari su mi rečene tokom meča. Tolerisao sam to većinu vremena, ali na kraju sam pozvao navijača da se suoči sa mnom. Nažalost, nije imao hrabrosti da siđe. Ako si hrabar, treba da siđeš i kažeš mi sve u lice. Izvinio mi se iz daljine. Neću tolerisati prelazak granice. Svi imaju pravo da budu tu i izraze svoje mišljenje, ali samo dok ne vređaju i prelaze granice, kao što se desilo danas. Obojica želimo da pobedimo.

Takođe sam istakao da nivo tenisa mog protivnika, koji je pobedio iskusne igrače kao što su Marej i Monfis, mnogo napredovao. Biće teško, ali pokušaću da se što bolje pripremim iz prethodnih mečeva.

Na kraju, otkrio sam da planiram posetiti jedno od svojih omiljenih mesta – Botaničku baštu u Melburnu. Takođe ću se ponovo posvetiti meditaciji pored jednog drveta koje volim. Ne mogu da otkrijem koje drvo je u pitanju, ali to je moj “stari prijatelj”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.