July 27, 2024

Kecmanović and Safijulin suffer first-round doubles defeat

1 min read

Srpski teniser Miomir Kecmanović i njegov partner u dublu Rus Roman Safijulin nisu danas uspeli da se plasiraju u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Oni su izgubili od hrvatsko-američkog dubla Ivana Dodiga i Ostina Krajčeka posle tri seta, rezultatom 6:3, 1:6, 2:6. Prvi nosioci su pobedili posle 90 minuta igre.

Kecmanović i Safijulin su pružili dobar otpor tokom meča. U petom gemu prvog seta su napravili brejk i uspeli da sačuvaju tu prednost do kraja seta, vodeći u meču. Međutim, Dodig i Krajček su popravili svoju igru u nastavku. U druga dva seta su ostvarili po dva brejka i tako se plasirali u drugo kolo takmičenja.

Danas je u dublu trebalo da igra i drugi srpski teniser Nikola Ćaćić zajedno sa Ukrajincem Denisom Molčanovim. Njihov protivnik je trebao biti japanski dubl Ben Meklahlan i Jošihito Nišioka. Međutim, organizatori su zbog kiše u Melburnu odlučili da pomere taj meč za četvrtak. Kiša je takođe uticala na kasniji početak brojnih mečeva na turniru.

Pobednik duela između Ćaćića i Molčanova te Meklahlana i Nišioke će se suočiti sa parom Dodig i Krajček u drugom kolu turnira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.