May 17, 2024

Kako se nositi sa prelepim promenama u Melburnu?

2 min read

Teniski svet je dobio iznenađenje kada je indijski teniser Sumit Nagal eliminisao 31. nosioca Aleksandra Bublika na Australijan Openu. Nagal je ostvario prvu pobedu za tenisera iz Indije nad nosiocem na Grend Slem turniru još od 1989. godine. Nagal je uspeo da dođe do mesta 139. na ATP rang listi zahvaljujući specijalnim pozivnicama. Ovaj uspeh je izazvao suze radosnice kod Nagala, a sada ima šanse da se izbori za pobedu u drugom kolu protiv Šanga iz Kine.

Carlos Alcaraz, teniser iz Španije, komentarisao je činjenicu da je čak 30 nosilaca prošlo prvo kolo turnira. Smatra da je to zasluženo, ali i veoma teško izvojevano u nekim slučajevima. Alcaraz je bio i poslednji igrač koji je okončao prvo kolo turnira po novom rasporedu koji traje tri dana. Smatra da je ovaj format veoma dobar, jer publika može da uživa u više mečeva, a igrači imaju više vremena za odmor.

Victoria Azarenka, teniserka iz Belorusije, je razgovarala o promeni pravila ponašanja publike na turniru. Publika je sada dobrodošla da ulazi na stadion već na parne gemove, ali Azarenka smatra da ovo može ometati sportiste. Smatra da je teško pratiti lopticu kada se ljudi stalno kreću na tribinama.

Džek Drejper, teniser iz Velike Britanije, se vratio u meč i pobedio Markosa Hirona. Nakon završetka meča, Drejper je bio blamiran jer je osećao potrebu da se povrati u kontejner pored terena. Ovo ga je iznenadilo, ali smatra da je to bila prirodna reakcija zbog dužeg trajanja meča.

Pitanje je da li će i publika imati reakciju poput Drejperove na novi segment afere sa Aleksandrom Zverevim, koji se suočava sa optužbama za nasilje nad bivšom devojkom. Teniski mediji su trenutno u fokusu ovog slučaja, a Pravosuđe se bavi pitanjem na pres-konferencijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.