May 2, 2024

Dejan Stanković: I Will Become the Coach of Serbia

2 min read

Međutim, Dejan Stanković smatra da trenutno nije pravo vreme za njega da postane selektor reprezentacije Srbije. On ističe da je Srbija njegova zemlja i da mu je pružila priliku da bude fudbaler i postane poznat, te kaže da će se jednog dana morati odužiti. Ipak, on smatra da je još uvek mlad za selektorsku funkciju. On objašnjava da trenerstvo svakodnevno i selektorstvo nisu isto, te da za tu ulogu treba mnogo iskustva i još nekoliko godina. Dejan Stanković naglašava da je velika čast sedeti na klupi svoje zemlje i da je to vrhunac karijere.

Ipak, uprkos tome, selektor Dragan Stojković Piksi i fudbaleri su pod velikim pritiskom negativnosti određenog dela javnosti. Dejan Stanković se pita zašto je toliko negativnosti, ali pretpostavlja da možda nedostaje realnosti. On poziva javnost da podrži selektora i igrače, prihvatajući i neke loše utakmice. On ističe da je Evropsko prvenstvo veoma snažno takmičenje i da ga ne želi porediti sa Svetskim prvenstvom, ali da koncentracija kvaliteta na EP-u jeste izuzetna.

Dejan Stanković je optimističan u vezi sa timom, naglašavajući da grupa u kojoj se Srbija nalazi na prvenstvu jeste dobra i da veruje da mogu postići dobre rezultate. Međutim, priznaje da mnogo faktora treba da se poklopi, uključujući ostanak igrača zdravih i u formi, vreme za odmor, kao i odluku selektora o tome kako će se sezona završiti. On naglašava da forma nije trajna posle 60 utakmica u godini i da će biti potrebne i malo sreće u nekim utakmicama. Ipak, on podržava ciljeve tima i pruža punu podršku reprezentaciji Srbije.

Na kraju intervjua, Dejan Stanković poziva čitaoce da pročitaju ceo intervju u štampanom izdanju Kurira, kao i na njihovom sajtu.

Napomena: Zabranjeno je preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.