May 5, 2024

Central Berlin Flooded with 6,000 Tractors During Massive Agricultural Protest

1 min read

Svi oni su se postavili u blizini Brandenburške kapije, a portparol policije je kazao berlinskom listu da su ove brojke registrovane zaključno sa 13 časova. Navodi se da, međutim, demonstranti i dalje pristižu, tako da Tagesšpigel navodi da će brojke nastaviti da rastu.

Demonstrantima se obratio Kristijan Lindner, ministar finansija u vladi kancelara Olafa Šolca. Velt prenosi da su demonstranti Lindneru vikali “Gubi se!” dok im se obraćao.

Rukvidovo udruženje i njegove pokrajinske organizacije stoje iza ovih današnjih velikih demonstracija u Berlinu protiv smanjenja subvencija koja je uvela savezna vlada kancelara Šolca.

Nemački list navodi da je berlinska policija sinoć objavila da će za poljoprivredna vozila biti zatvoren centar grada pošto je područje centralnih ulica već bilo puno traktora gnevnih poljoprivrednika.

Njih dvoje drže organsku farmu na području jezera Konstans (Bodenze) i kažu da ih muči “nenormalna birokratija” zbog čega barem dva dana nedeljno moraju da rade u kancelariji. Ukidanje subvencija je za njih bila kap koja je prelila čašu, pa navode da su u prestonicu došli da se bore protiv propale poljoprivredne politike vlasti koja traje poslednjih 20 godina, ali i za svoju otadžbinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.