May 9, 2024

Pera Božić i nezaboravni duel protiv Barselone

1 min read

U opširnom razgovoru za “Sport klub”, dugogodišnji košarkaš Partizana je ispričao jednu zanimljivu anegdotu iz sezone 2009/10. Anegdota se odnosi na čuveni meč sa Barselonom u dvorani “Pionir”. Taj meč je ostao u sećanju košarkašu zbog jednog spornog trenutka.

U prvoj četvrtini meča, košarkaš je jedva čuo sudijsku pištaljku zbog buke sa tribina. Navijači su bili kao u košnici, nikad više njih nije bilo prisutno. U tom trenutku, košarkaš je čuvao Juana Carlosa Navarra i držao ga za dres. Navarro ga je podsetio da je pištaljka bila, što košarkaš nije čuo. Ova utakmica je ostala urezana u njegovom sećanju uprkos drugim velikim utakmicama i rekordima koje je postigao.

U tom meču, Partizan je pobedio Barselonu nakon neviđene drame. Rezultat je bio 67:66. Ovo je bio jedini poraz koji je Barselona doživela na putu do titule šampiona Evrope. U poslednjim sekundama meča, Aleksandar Rašić je pogodio oba slobodna bacanja i doneo Partizanu prednost. Međutim, u poslednjoj sekundi, Pit Mikel je promašio šut koji bi doneo pobedu Barseloni. Navijači u dvorani “Pionir” su već bili počeli da se raduju, ali je usledilo petominutno većanje sudija. Nakon pregledanja snimka, odlučeno je da je Lorens Roberts skinuo loptu sa obruča nakon isteka vremena, što je dozvoljeno prema pravilima FIBA. Na kraju, pobeda je dodeljena Partizanu nakon odluke sudijske trojke koju je predvodio legendarni Luiđi Lamonika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.