July 27, 2024

Sferopulos sigurno predvodi Asvel

2 min read

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos, danas je izjavio da očekuje “novitete” u igri Asvela nakon promene trenera. Ipak, istakao je da je njegova ekipa mora biti spremna da “pročita” i reaguje na te promene. Sferopulos je naglasio da je Asvel imao više vremena da se pripremi za utakmicu, jer nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu. Očekuje se da će Asvel pokazati nove stvari kako u napadu, tako i u odbrani. Preme je rekao: “Moramo da ‘pročitamo’ i reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča”. On takođe dodaje da, iako Asvel nije imao mnogo vremena za promene, njegova ekipa zna kako igraju i ko preti opasnost, te će biti važno pravilno reagovati u odbrani.

Košarkaši Crvene zvezde će sutra gostovati Asvelu u utakmici 20. kola Evrolige. Sferopulos naglašava da je važno da njegova ekipa pronađe rešenje za sve taktike i “probleme” koje će Asvel pokušati da postavi pred njih.

Na današnjem treningu, Sferopulos je imao sve igrače na raspolaganju, osim Nikole Topića. Međutim, postoji nekoliko igrača koji imaju manje povrede. Trener će saznati više o njihovoj situaciji nakon treninga i odlučiti da li će putovati. Sferopulos ističe da će svi fizioterapeuti biti prisutni kako bi se igrači pripremili, čak i ako ne budu spremni za utakmicu u utorak, već za utakmicu u četvrtak protiv Armanija u Milanu.

Nakon 19 odigranih utakmica, Crvena zvezda se nalazi na 13. mestu tabele Evrolige sa osam pobeda i 11 poraza. Asvel je, s druge strane, na 17. poziciji sa skorom od 3/16. Nakon meča u Lionu, Crvena zvezda će putovati za Milano gde se očekuje utakmica protiv Armanija u četvrtak u okviru 21. kola Evrolige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.