July 27, 2024

Novak nastavlja da oblikuje istoriju

1 min read

Na prvom mestu ATP liste nalazi se Novak Đoković. Ovog januara, on je dodatno popravio rekord po broju sedmica provedenih na teniskom vrhu. Međutim, za razliku od prethodnih nedelja kada najbolji teniseri nisu igrali, došlo je do manjih promena.

Đoković je osvojio 60 poena na Junajted kupu, ali je izgubio 250 bodova koje je stekao tako što je 2023. godine osvojio titulu u Adelejdu. Ipak, ostaje ubedljivo prvi na listi sa 11.055 bodova. Karlos Alkaraz ima 8.855, a Danil Medvedev ima 7.555 bodova.

Na prvom grend slem turniru u sezoni, Đoković brani titulu i 2.000 bodova. Alkaraz nije u mogućnosti da igra zbog povrede, dok Medvedev ima priliku da popravi svoj rezultat i osvoji veliki broj bodova, s obzirom da je prošle sezone ispao već u trećem kolu.

U Top 10 rangiranju igrača takođe su se desile promene. Nakon što je osvojio titulu na Junajted kupu, Aleksander Zverev se popeo na šesto mesto, dok je Stefanos Cicipas pao na sedmu poziciju. Novi član Top 10 je Aleks de Minor.

Naši srpski teniseri takođe imaju solidne pozicije na ATP listi. Laslo Đere je na 33. mestu sa 1.285 bodova, Dušan Lajović je na 52. mestu sa 914 bodova, a Miomir Kecmanović je na 55. mestu sa 910 bodova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.