April 16, 2024

Da li se uvode tranzakcije u Evroligi?

1 min read

Smeta mu što evroligaši prečesto menjaju trenere. *Osnovani smo u sezoni koja je, slično kao i ova, pokazivala da je odgovornost isključivo na trenerima i da su otpuštanja jedino rešenje koje klubovi pronalaze. Ova sezona, sa sedam otkaza do sada, čak je označila novu eru sa trenerom koji je otpušten pre nego što je odigrana prva utakmica.

Ali, pozitivna vest je da klubovi bar ispunjavaju obaveze prema stručnjacima koje su lišili posla. Uvek kažem da svaki posao nosi pravo, obaveze i odgovornosti, tako da su i treneri potpuno svesni da uredno ispunjavaju svoje obaveze i odgovornosti, ali klubovi moraju da ispune svoj i da poštuju radna prava trenera.

Želeo bih da istaknem da je tako i sada, ali čini se da ‘postoji nešto trulo u državi Danskoj’, kao što je Hamlet”, rekao je Šašić u razgovoru za* “Meridian Sport”.

Ostaje nam da razmišljamo kako da razvijemo nešto za dobrobit sporta, kao što smo pre četiri godine smatrali da se loša praksa raskida rešava osnivanjem Arbitražnog suda za rešavanje sporova Evrolige, a Uprava Evrolige kontroliše zaostale obaveze. Naš zaključak je da treba ravnomerno da raspodelimo odgovornost za rezultate i radićemo sa Evroligom i ELPA na uvođenju principa trejda koji bi mogao da se primenjuje već od sledeće sezone kako bi klubovi mogli da razmenjuju igrače*”, zaključio je Šašić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.