April 19, 2024

Preview of Novak Djokovic vs. Alexei Popyrin match

2 min read

Novak Đoković će se sastati s igračem iz zemlje domaćina. U prethodna tri meča, Đoković je bio bolji od “Ozijevaca”. On je pobedio Hjuita dva puta (2008. i 2012.) i De Minora prošle godine. Jedini igrač koji je uspeo da nadigra Novaka na Grend Slemovima je Hjuit 2006. Na Grend Slemovima, Đoković je najuspešniji protiv Amerikanaca (13-0) i Francuza (9-0), dok je protiv Britanaca ostvario 4 pobede uz jedan neuspeh u finalu 2013. Đoković ima impresivnu statistiku u svojoj karijeri s 1090 pobeda i 214 poraza, dok je Popirin imao više poraza nego pobeda (67-91). Kada se radi o tvrdoj podlozi, Đoković je odneo 691 pobedu uz 124 poraza, dok Popirin ima samo 47 pobeda uz 62 poraza. U ovoj sezoni, Đoković ima 3 pobede u 4 meča, dok Popirin ima dve pobede od tri meča.

Na ovom turniru, Đoković će pokušati da prođe u treće kolo takmičenja po 16. put. On nije izgubio u poslednjih 29 mečeva koje je odigrao ovde. Ako osvoji 25. Grend Slem titulu, Đoković će obezbediti ostanak na prvom mestu ATP liste, koje pretenduju Alkaraz i Medvedev. Svaki meč za Đokovića je bitan kako bi ostvario taj cilj.

Popirin je do sada 3 puta ulazio u treće kolo Grend Slemova. Ovo je drugi put da se sastaje s Đokovićem, a Đoković ga je pobedio 2019. u Tokiju. Popirin je poznat publici u našem regionu kao osvajač turnira u Umagu prošle godine. Takođe, on je prvi put u karijeri ušao u Top 50 ATP rang liste. Popirin je jedan od šest Australijanaca koji su ušli u drugo kolo ovogodišnjeg domaćeg Slema.

Đoković će pokušati da pritisne slabije i manje konsistentne udarce Popirina. Takođe će se truditi da ga izbaci iz zone komfora i stavi u pasivnu defanzivu. Popirin ima fizičke predispozicije da se izvuče iz takvih situacija, ali ne u značajnijem kontinuitetu. Iako postoji mogućnost iznenađenja, s obzirom na trenutne okolnosti, ne bi trebalo očekivati da meč bude jako kratak. Pobednik meča je već poznat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.