April 26, 2024

Zaharova accuses Kurti of arming for nationalist ambitions

1 min read

Zaharova je dalje napomenula da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, “koja je osnova za rešavanje kosovskog pitanja”, “pokrajina (KiM) nema ni suverenitet, ni srodne atribute, uključujući koncept teritorijalnog integriteta, i sa gledišta međunarodnog prava ostaje u sastavu Republike Srbije”.

Ukoliko Vašington govori da “džaveline” želi da isporuči Prištini, kako bi ojačali njegov suverenitet, postavlja se pitanje kako i da li Vašington planira da Srbiji garantuje njenu celovitost, budući da su ove dve stvari u potpunoj suprotnosti jedna sa drugom, dodala je portparolka MSP Rusije.

Očigledno je da je vlada takozvanog Kosova kao glavni cilj odredila “proterivanje srpskog stanovništva, oslobađanje od potrebe da se ispunjavaju obaveze koje se odnose na obezbeđivanje njihovih prava, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština – kazala je Zaharova. Da bi to postigli, kako je rekla, kosovski Albanci će iskoristiti sve raspoložive “metode zastrašivanja, otvoreni teror nad civilima, decom i starcima, na šta smo mi više puta ukazivali”.

A sada Vašington kosovskim radikalima želi da isporuči ozbiljnije oružje, koje bi, prema Sjedinjenim Američkim Državama, trebalo da pomogne u jačanju njihove takozvane “nezavisnosti” – navela je Zaharova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.