April 25, 2024

Vučević snažno podržava 13. klasu polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane, naglašava značaj Srbije nad svima nama

1 min read

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti povodom usavršavanja 13. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane. Svečanost je održana u amfiteatru Škole nacionalne odbrane “Vojvoda Radomir Putnik” u Beogradu. Poslovi bezbednosti i odbrane su izuzetno složeni i predstavljaju jednu od ključnih delatnosti državnog aparata. Očuvanje mira i bezbednosti je najvažniji zadatak države, jer je to osnova za razvoj i opstanak svih ostalih delatnosti, kao i opstanak nacije i države.

Ministar je naglasio da je pred polaznicima izazov izučavanje i usavršavanje u oblasti bezbednosti i odbrane naše države. Ovo je njihova privilegija i obaveza. Oni su izabrani da se suoče sa svim teškoćama i izazovima koje naša država susreće u savremenom političkom i bezbednosnom okruženju. Njihovo znanje, učenje i usavršavanje moraju biti usmereni ka rešavanju ovih problema, što je njihova patriotska i ljudska obaveza.

Ministar je istakao da iznad svih nas mora biti Srbija, čime je naglasio važnost da se polaznici visokih studija bezbednosti i odbrane posvete očuvanju nacionalnih interesa i blagostanja države.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.