May 19, 2024

Delegacija FSS učestvuje na sastanku u Dizeldorfu

2 min read

Uvek je lepo kada vidite i sretnete stare prijatelje, naravno sve one koji predstavljaju evropski fudbal, od najvećih saveza, selektora. Važno je da je Srbija pronašla svoje mesto, srećni smo da smo opet u situaciji da se borimo da našu zemlju predstavljamo na najbolji mogući način – ne krije selektor Dragan Stojković.

Uzeo sam učešće u tim razgovorima i dao sam predlog da to bude 26. Mislim da se skoro svi selektori slažu da je broj od 23 igrača i tri golmana jedan optimalan broj, jer mislim da ne treba ići korak unazad u odnosu na Mundijal.

Mnogo je utakmica tokom sezone, mnogo povređenih igrača. Mislim da će taj predlog proći, naravno moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA.

Bilo je naravno i selektora koji su smatrali da je 23 igrača sasvim dovoljno i da im veći broj remeti trening, da ne mogu da se skoncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača na konačnom spisku za EURO. – Imali smo zaista jedan kvalitetan sastanak, Roberto Roseti je upoznao sve selektore sa mnogim stvarima koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu.

Jedan vrlo, vrlo dobar i koristan sastanak. Dragan Stojković je imao niz srdačnih susreta i prijateljskih razgovora sa kolegama, selektorom Francuske Didijeom Dešanom, kao i Engleske Geretom Sautgejtom, odnosno Slovenije Matijažom Kekom, a sreo se i sa pomoćnikom hrvatskog selektora Ivicom Olić kao i visokim zvaničnikom UEFA Đorđom Marketijem.

– Sa dosta njih sam pričao, naravno i ovo je uvek dobro mesto za takve susrete i razgovore. Bilo je mnogo fudbalskih tema o kojima možemo da razgovaramo sa vrlo kompetentim ljudima, tako da sam generalno prezadovoljan sastancima koje smo imali.

Verujem da će oni doprineti i boljem fudbalu sa više fer pleja, sve za one koji vole da uživaju u njemu, na radost navijača – rekao je Dragan Stojković, selektor Srbije. Uz selektora Stojkovića delegaciju Fudbalskog saveza Srbije u Dizeldorfu činili su direktor A tima Stevan Stojanović, tim menadžer Nemanja Filipović, trener u stručnom štabu Stojkovića Kacušito Kinoši, direktor marketinga FSS Vanja Kostić, komesar za bezbednost FSS Ivan Petrić, doktor A tima Dejan Aleksandrić, menadžer oraganizacionih poslova A tima Dušan Rajković i portparol FSS Milan Vuković.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.