May 19, 2024

Kina i SAD su postigle dogovor o daljoj komunikaciji o ekonomskim i finansijskim pitanjima.

1 min read

Kina i Sjedinjene Države se slažu da komuniciraju o izbalansiranom ekonomskom rastu dve zemlje i sveta u okviru ekonomske radne grupe Kine i SAD-a. Nastaviće da obavljaju razmene o pitanjima uključujući finansijsku stabilnost, održive finansije i mere protiv pranja, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo finansija Kine.

Četvrta runda sastanaka dve radne grupe trebalo bi da bude održana odvojeno tokom prolećnih sastanaka Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Vašingtonu sredinom aprila. Informišući medije o poseti američke ministarke finansija Dženet Jelen Kini, zamenik ministra finansija Lijao Min rekao je da je kineska strana održala razgovore i razmenu sa Jelen na više nivoa.

„Dve strane su se složile da sprovedu važan konsenzus koji su postigli dvojica šefova država, nastave da jačaju komunikaciju i saradnju na ekonomskom i finansijskom polju“, rekao je Lijao. Kazao je da je Kina izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog američkih sankcija i ograničenja za kineske kompanije.

Ukazavši da te mere štete legitimnim pravima i interesima kineskih kompanija i ljudi, a takođe su štetne za dobrostojeće američke kompanije i pojedince.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.