April 27, 2024

Ispovest majke Alekse Stojmenovića, koji je ubijen na punoletstvu u Aleksincu.

2 min read

U svojoj ispovesti za Kurir, njegova majka Dragana Nikolić se nada da će uskoro otpočeti sudski proces u Nišu kako bi se na neki način zadovoljila pravda odnosno saznalo kako je njegovo srce prestalo da kuca nakon kobne tuče. Stiglo je to dugo očekivano trasološko vestačenje koje pokazuje da dobro poznati mladić tužilaštvu i te kako ima veze sa Aleksinim stradanjem.

U veštačenju se dalje navodi da je on, iako niži od Alekse, realno i verovatno mogao da dohvati njegov vrat samom pesnicom i da to što je niži od njega zapravo nije nikakva prepreka za tako nesto. Ako se dokaže prisustvo i tog predmeta, onda čak nema ni prostora da se ni teoretski ne raspravlja o tome: da li je mogao ili nije da udari Aleksu.

Tuča se dogodila 16. maja 2021. godine u kafani “Oaza” u Aleksincu gde je zakazana proslava 18. rođendana zajedničke drugarice. Obdukcija je rađena u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Ono što moram da napomenem je to da su branioci druge strane pre samog veštačenja, zahtevali da istom prisustvuju i njihovi stručni medicinski saradnik. On je za njihove potrebe svojevremeno izvestačio da O. P. Drugi vestak je inženjer elektronike koji je takođe za njihove potrebe negirao da je došlo do udarca između O. P. i Alekse, služeći se tom prilikom matematičkim proračunima.

Oba veštačenja su odbrane koja ih je angažovala, a to nisu veštaci tužilaštva- objašnjava Dragana Nikolić. Veštaci koje je angažovalo tužilastvo su radili obdukciju i tada su opisali mehanizam nastanka Aleksine povrede što se razlikuje od opisa veštaka angažovanog od odbrane O.P.

Ono što mi opet stvara nemir je to što dobijamo i trećeg, a moguće je i četvrtog tužioca. Ne želim da se pribojavam zbog toga, nadam se da je to sklop redovnih okolnosti u tužilaštvu.

Očekujem podizanje i potvrđivanje optužnice i najskorije pokretanje sudskog postupka – priča ova majka. O ovoj kobnoj tući postoje i snimci sa restoranskih kamera gde se vide pojedinosti.

Tuča je nastala prvo između dve grupe mladića, a onda se umešao i Aleksa iz druge strane sale za proslave u Aleksincu. Aleksinu smrt bi trebalo da ispita nadležno tužilaštvo u Nišu, a ukoliko se optužnica potvrdi usledilo bi suđenje u kome bi se razjasnila Aleksina smrt.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.