May 3, 2024

Ovo je Zatvor Gvozdenac u kome je preminuo Navaljni

1 min read

Popravna kolonija broj 3, poznata pod nadimkom Polarni vuk, nalazi se u urbanom selu Harp u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu. Godine na bazi konzerviranih objekata nekadašnje logorske jedinice 501, gradilišta Gulaga, izgrađeni su sanitetska jedinica, kotlarnica, kupatilo, perionica, spavaonice, centralni punkt i prve stambene zgrade za osuđenike.

Trenutno je ograničenje popunjenosti ustanove 1.020 mesta. U zavodu je 2002. godine formirano odeljenje za zatvorenike opšteg režima.

U popravnoj koloniji su 2006. godine otvorena odeljenja maksimalnog obezbeđenja i naselja. Ovde se nalaze i radnja za obradu drveta i proizvodnja zidnih blokova i proizvoda od suvenira od kamena.

Postoje farma svinja i živinarska farma. Unutar kolonije se nalazi crkva Svetog Sergija Radonješkog koju su 1999. godine podigli osuđenici.

Još nije bilo hladnije od minus 32 stepena. Objavio je i sliku dvorišta koje je ograđeno zidom sa metalnim šipkama na vrhu.

Navaljni je tada spomenuo scenu u filmu “Povratnik” iz 2015. godine u kojoj se Leonardo di Kaprio skriva u lešini konja. Mislim da to ovde ne bi uspelo.

Mrtav konj bi se smrznuo za 15 minuta. Ovde nam treba vruć prženi slon – dodao je Navaljni.

Preminuo je u petak u 47.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.