May 3, 2024

MINISTAR GORAN VESIĆ: Narodni pokret iznad ličnih i stranačkih interesa, neophodno JEDINSTVO oko najvažnijih državnih pitanja

2 min read

Suština osnivanja Narodnog pokreta je da se sve političke stranke i pojedinci koji žele dobro Srbiji okupe na jednom mestu. Cilj je da naša snaga bude veća kako bismo bili jedinstveni oko najvažnijih državnih pitanja. Član Predsedništva SNS Goran Vesić istakao je da se Srbija nalazi pod snažnim međunarodnim pritiskom u vezi sa Kosovom i Metohijom te da je potrebno odbiti priznanje samoproglašene nezavisnosti te teritorije. Vesić je upozorio da deo opozicije deluje u službi određenih krugova međunarodne zajednice koji vrše pritisak na Srbiju.

On je takođe istakao da deo opozicije ne pokazuje poštovanje prema srpskim institucijama, favorizujući Evropski parlament. Dalje, Vesić je ukazao na lobiste koji podržavaju pritisak na Srbiju, ističući da se deo opozicije ponaša suprotno nacionalnim interesima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je osnivanje Narodnog pokreta kako bi se okupile sve političke snage koje teže dobru Srbije i kojima je Srbija iznad ličnih i stranačkih interesa. Vesić je naglasio da će Srpska napredna stranka sigurno biti deo ovog pokreta, otvorenog za sve političke stranke i pojedince koji žele dobro Srbiji.

Osnivanje ovog pokreta neće imati politički karakter, već će okupiti ljude oko zajedničkih ciljeva, bez trajnih političkih programa. Konačno, Vesić je istakao da je cilj osnivanja Narodnog pokreta jačanje snage jedinstvenog delovanja u suočavanju sa pritiscima spolja i iznutra, kako bi se sačuvali nacionalni interesi i projekti od značaja za Srbiju.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.