May 3, 2024

Julija, supruga Alekseja Navaljnog, sa kojom ima decu

1 min read

Aleksej Anatoljevič Navaljni je ruski opozicioni političar koji je 2020. godine hospitalizovan u bolnici Omski u teškom stanju. Njegova supruga Julija Navaljni obratila se tada ruskom predsedniku Vladmiru Putinu tražeći najbolji mogući medicinski tretman u Nemačkoj. Testovi su pokazali da je Navaljni bio otrovan nervnim agensom iz grupe novičok. Supruga Julija je bila njegova najveća podrška u političkom aktivizmu, često ga prateći na protestima i pomažući mu da okupi pristalice.

Navaljni je osnovao politički blog “LiveJournal” koji je prerastao u popularan Jutjub kanal. Njegova borba za političke ideje bila je podržana i od supruge Julije. Supružnici imaju ćerku Dariju i sina Zahara. Darija je studirala na Univerzitetu Stanford, a Zahar pohađa državnu školu u Moskvi.

Njihova porodica je živela u trosobnom stanu. Navaljni je bio aktivni učesnik političkog života, pokušavajući da se kandiduje za gradonačelnika Moskve i kasnije za predsednika, ali je bio suočen s preprekama kao što su zatvorske kazne i osude. Nakon što je bio hospitalizovan u Nemačkoj, Navaljni je dobio podršku i pažnju širom sveta, što se manifestovalo i u njegovoj podršci na dodeli Oskara 2023. godine, kada je film o njemu nagrađen nagradom za najbolji dokumentarni film. Porodica je bila prisutna na ceremoniji dodele nagrada, a i pored svih izazova koje su prošli, supružnici su bili istrajni u ostvarivanju svojih političkih ciljeva.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.