May 9, 2024

Udruženje JAKTA: Unapređenje Industrije Igra na Sreću u Srbiji

2 min read

U Srbiji, udruženje JAKTA, osnovano 19. avgusta 2005. godine, predstavlja ključni akter u industriji igara na sreću. Sa 31 članom, ovo udruženje okuplja priređivače igara na sreću, ovlašćene servisere i proizvođače aparata s ciljem unapređenja industrije i podizanja standarda.

Osnivanje i Ciljevi Udruženja JAKTA

Osnivanje udruženja JAKTA bilo je odgovor na stupanje na snagu Zakona o igrama na sreću u julu 2004. godine. Cilj udruženja je obezbediti optimalne uslove za rad legalnih priređivača igara na sreću, online kazino i proizvođača aparata. Uslov za članstvo u udruženju je legalno poslovanje u skladu sa zakonskim regulativama.

Stanje Industrije u Srbiji

Prema zvaničnim podacima, u Srbiji je trenutno u legalnoj upotrebi oko 21.000 aparata za igre na sreću, a od toga čak 70% radi u okviru Udruženja JAKTA. Broj kladionica iznosi 1.760, od kojih 640 pripada članovima ovog udruženja.

Finansijski Doprinos Državi

Članovi udruženja su za protekle tri godine uplatili na račun države skoro četiri milijarde dinara u vidu naknada za dozvolu i priređivanje igara. Ovaj značajan finansijski doprinos doprinosi stabilnosti i razvoju igara na sreću u zemlji.

Saradnja sa Nadležnim Institucijama

Udruženje JAKTA aktivno teži saradnji sa Ministarstvom Finansija, Upravom za igre na sreću i drugim relevantnim institucijama. Osnovna svrha ove saradnje je stvaranje povoljnih uslova za rad i unapređenje regulative u industriji igara na sreću.

Odgovorno Priređivanje Igra

Udruženje JAKTA snažno promoviše odgovorno priređivanje igara na sreću. Njihov moto “Kontrolisana igra – dobra zabava!” naglašava važnost sigurne i odgovorne igračke sredine. Udruženje je usmereno na pružanje informacija i podrške igračima kako bi uživali u igri unutar svojih budžetskih mogućnosti.

Budući Planovi Udruženja

Udruženje JAKTA ima dugoročni plan za stručnu i profesionalnu saradnju sa nadležnim institucijama kako bi se od ove veoma važne delatnosti prihodovalo mnogo više novca. Cilj je prepoznavanje značaja industrije igara na sreću i donošenje regulativa koje će omogućiti odgovorno poslovanje u interesu svih uključenih strana.

U zaključku, Udruženje JAKTA predstavlja ključnog igrača u unapređenju industrije igara na sreću u Srbiji. Njihovi dosadašnji uspesi, finansijski doprinos i predanost odgovornom priređivanju igara čine ih ključnim faktorom u kreiranju bolje regulative i prosperiteta ove industrije u budućnosti.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.