April 28, 2024

Nemac prvi fudbaler koji je priznao da je gej.

1 min read

Tema homoseksualnosti u fudbalu istražena je u dokumentarcu “The Last Taboo” na “Amazon Primeru”. Jedan od višestrukih evropskih šampiona sa ekipom Panceri 2008. godine dao je svoje mišljenje o tome da li je homoseksualnost i dalje tabu tema u fudbalu. On je izjavio da se o toj temi priča, ali igrači se ne identifikuju kao homoseksualci, te da je to tabu na terenu i u svlačionici, posebno zato što u Nemačkoj nema aktivnih homoseksualnih fudbalera.

On je takođe rekao da se uvek govori o tome kada će prvi aktivni fudbaler u jednoj od pet najboljih liga javno izaći sa svojom seksualnom orijentacijom. Posebno je istaknuo da već postoji jedan fudbaler koji trenutno igra za Kaljari u Seriji A i koji je jednom javno objavio svoju homoseksualnost, ali se od tada malo govori o tome. Bavio se i svojim teškim iskustvima kada je potpisao za Lacio 2010. godine i kada je odlučio da izađe u javnost dok je igrao za Volfzburga, ali je od toga odgovorio njegov advokat.

Tomas Hiclšperger, koji je igrao za Aston Vilu, Štutgart, Lacio, Vest Hem, Volfzburg i Everton, otkrio je da je homoseksualac nekoliko godina kasnije nakon završetka svoje fudbalske karijere. On je za reprezentaciju Nemačke odigrao 52 utakmice i postigao 6 golova u periodu od 2004. do 2010. godine.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.