April 27, 2024

Mirko Topić otkriva zbog čega ne bi igrao za Zvezdu i Partizan

2 min read

Mirko Topić, srpski fudbaler koji je privukao ogromnu pažnju ljubitelja fudbala sjajnim partijama u dresu portugalskog prvoligaša Famalikaoa, otkrio je razloge zbog kojih nikada ne bi zaigrao za Crvenu zvezdu ili Partizan. Sjajni defanzivni vezista, koji je letos transferom u Portugal doneo milionsko obeštećenje Vojvodini, sjajno se snašao u novoj sredini i za kratko vreme stekao status jednog od standardnijih i najvažnijih igrača ambicioznog portugalskog kluba.

Nekoliko sezona pružao je odlične partije u Vojvodini, pa su ga često dovodili u vezu sa brojnim klubovima. Dok je bio u srpskom fudbalu kaže da je imao je ponude i Crvene zvezde i Partizana ali da nije želeo da igrao za nekog od večitih rivala.

U razgovoru za “Sport klub” otkrio je i zašto: “Bilo je interesovanja i konkretnih ponuda sa obe strane Topčiderskog brda, ali ja sam prelazak iz Vojvodine u Zvezdu ili Partizan doživljavao kao izdaju. Mnogo igrača pre mene je otišlo iz Vojvodine u inostranstvo i napravilo karijeru, možda je lakše iz Beograda realizovati transfer van zemlje jer si češće prisutan u Evropi, ali ja kao Novosađanin koji je u Vojvodini od desete godine to nikad ne bih mogao da uradim*”, objasnio je Topić.

Mirko je priznao da se nada pozivu selektora reprezentacije Srbije i da bi nastup za državni tim bila kruna njegove karijere. *Poziv u reprezentaciju i nastup na Evropskom prvenstvu bi bila kruna moja karijere.

Logično je da razmišljam o tome, ali nisam opterećen. Svestan sam da još nisam u nekom velikom klubu, ali znam i da predano radim i siguran da moje igre neće proći nezapaženo.

Ubeđen sam da ću jednog dana i biti pozvan, ali kada, to je teško reći*”, kaže Topić.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.