April 24, 2024

Milan Mačvan’s Denial

2 min read

Mijailovića mogla izvući potpuno pogrešne zaključke, nužno je istaći da je zajednički stav kako Stalne sportske arbitraže pri Olimpijskom komitetu Srbije tako i Sportskog suda u Lozani da je KK Partizan isključivo odgovoran za neispunjenje svih finansijskih obaveza prema Milanu Mačvanu – stoji na početku demanija koji je advokatska kancelarija prosledila u ime Milana Mačvana. Usledili su detalji:
Sporu je prethodilo zaključenje Sporazuma o izmirenju duga iz 2018. Za uzvrat, želeo je da od kluba dobije garancije da će u skladu sa dinamikom isplate koju je odredio KK Partizan, biti isplaćene obaveze koje klub prema njemu ima.

Na žalost, KK Partizan nije ispoštovao svoje obaveze niti plan otplate duga koji je sam opredelio pa je Milan Mačvan bio prinuđen da se obrati nadležnoj Stalnoj sportskoj arbitraži pri Olimpijskom komitetu Srbije. I pored neverovatnih pritisaka na ovo telo, prilično čudnog negiranja KK Partizan da dug prema Milanu Mačvanu uopšte postoji, premda je klub potpisao sporazum o visini duga i načinu njegove otplate, potom neprimerenim opstrukcijama arbitražnog postupka, došlo je do odluke kojom je utvrđena odgovornost i obaveza KK Partizan da Milanu Mačvanu isplati dugovani iznos. Ova odluka se mogla pobijati pred nadležnim sudskim instancama Republike Srbije ali KK Partizan to nije činio pa je na osnovu pravnosnažne i izvršne odluke Stalne sportske arbitraže, Milan Mačvan svoje potraživanje naplatio.

Nakon toga, KK Partizan se obratio Sportskom sudu u Lozani (CAS) ali je i u tom postupku utvrđena obaveza KK Partizan da Milanu Mačvanu isplati glavni dug, kamatu i troškove postupka i utvrdila odgovornost za neispunjenje obaveza. Dakle, neistinita je tvrdnja da je ovaj sud utvrdio da je KK Partizan u pravu i da je klub dobio spor i da nema nikakve obaveze prema Milanu Mačvanu kako se to navodi u obraćanju g. Mijailovića. Utisak je da je ovo obraćanje imalo za cilj da diskredituje Milana Mačvana kao javnu ličnost, uzornog sportistu koji iskreno i odano voli svoj klub KK Partizan i da izazove stvaranje animoziteta među prijateljima i navijačima kluba prema njemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.