April 27, 2024

Izdanje Ivanića – nema povratka

1 min read

Republika Kosova učestvovala je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. U revanšu iste godine, na utakmici u Prištini, tzv.

Republika Kosovo pobedila je selekciju Crne Gore rezultatom 2:0. Tokom utakmice došlo je do nereda na tribinama između gostujućih i domaćih navijača.

Za Crnu Goru su igrali: Petković (Mijatović), Marušić, Simić, Lagator, Bulatović, Vukčević, Šćekić, Boljević, Kosović (Bećiraj), Jovović (Janković), Mugoša. Selektor Robert Prosinečki izjavio je: “Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava.

Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač mnogo značio u reprezentaciji.” No, samo dva dana nakon te izjave, navijači koji sebe nazivaju “Ultra Crna Gora” objavili su oštro saopštenje: “Povodom glasina koje su se danas pojavile u pojedinim medijima nakon izjave selektora Prosinečkog oko eventualnog povratka Ivanića u našu reprezentaciju dužnost nam je da javno iskažemo svoj stav.

Do sada se nijednom selektoru nismo mešali u odluke, sadašnji izabranik ima našu podršku, ali za izdajnike našeg dresa povratka u reprezentaciju nema! Svako odgovara za svoje odluke a naš stav je jasan – izdajnik jednom – izdajnik za vazda – piše u saopštenju navijača.”

Mirko Ivanić je odigrao 15 utakmica za reprezentaciju Crne Gore od 2017. do 2019. godine, ali je u junu 2019. godine kao Srbin odbio da igra protiv tzv. Kosova, zbog čega više nikada nije pozivan u nacionalni tim “sokola”.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.