July 19, 2024

Ispovest Borise Simanića o povredi

2 min read

Od tog momenta sam postao veoma zabrinut. Posle pet minuta sam otišao u kupatilo i video da krvarim. Tada sam shvatio koliko je sve ozbiljno.

Odatle sam otišao direktno u bolnicu, gde su uradili testove i videli da moraju hitno da me operišu – rekao je Simanić, pa u dahu nastavio: – Probudio sam se iz anestezije bez saznanja da sam ostao bez bubrega. Prvo sam izgubio 2,5 litre krvi. Videli su da moraju da me operišu.

Prvo nisu razmatrali o vađenju bubrega, samo su ga zašili. Ali, tečnost je nastavila da curi i morali su ponovo da me operišu, ovoga puta da ga potpuno izvade. Tada se izvinio i postavio je poruku na društvenim medijima.

Ali od tada nismo bili u kontaktu. I pored teških dana, Boriša Simanić nikada nije gubio optimizam. – Nikada nisam ni posumnjao da se neću baviti košarkom, jer čim su me operisali, pitao sam doktora koliko ću odsustvovati.

Rekao mi je da ću tri meseca morati dobro da zalečim ranu. Sve je to produženo jer je krvna slika morala da se vrati u normalu. Verujem da ću se vratiti mnogo bolji, jer je ovo učinilo da sazrim, da ojačam psihički.

Sada mi nisu važne neke situacije na koje sam ranije obraćao pažnju, cenim male, svakodnevne stvari. Jednostavno, sada mogu da pružim najbolje. Ključnu ulogu u pomoći Simaniću odradio je doktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Gaga Radovanović.

– Mislio sam da je u pitanju udarac kao i svaki drugi, iako me je ostavio bez daha na nekoliko sekundi. Ali kada sam video svu krv, mnogo sam se uplašio. Tada je doktor reprezentacije video moje stanje i hitno me prebacio u bolnicu – otkrio je Simanić.

– Sada su dešavanja koja nas inače čine nervoznima ili ljutima, za mene nebitna. Zdravlje cenim više od svega – istakao je Boriša. Za kraj, istakao je da se nada kako će se brzo vratiti na teren.

– Sjajno se osećam! Prošlo je pet meseci od povrede. Nadam se da ću uskoro početi da treniram, čim mi doktori daju zeleno svetlo.

Ako bude tako, počeću da treniram, iako se možda neću vratiti na teren do sledeće sezone – zaključio je Boriša Simanić.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.