April 16, 2024

OVO SU POSLEDNJI DETALJI OPERACIJE POZNATOG KOŠARKAŠA

1 min read

Njemu je urađena ablacija zbog srčanih smetnji, saznaje Telegraf. Njegovo stanje je trenutno stabilno, a nalazi se u Kliničkom centru Srbije. Ablacija je način lečenja jakih aritmija i predstavlja proceduru kojom se umanjuju simptomi atrijalne fibrilacije kao što su ubrzani i nepravilni rad srca, kratak dah, netolerancija na napor.

Ablacija se savetuje ukoliko ostali načini lečenja ne daju željene rezultate. Cilj procedure, koja se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji jeste da se uspostavi normalan srčani ritam. Nekadašnji as Partizana trebalo je da bude gost na jednoj svečanosti u Grčkoj, ali je hospitalizovan zbog aritmije.

Prvi infarkt doživeo je u svojoj 35. godini, dok se još uvek aktivno bavio sportom. “Meni se to desilo na sportu i generalno, meni se uvek i dešavalo na sportu, šta god to značilo, sport, može da bude i fudbal, tako smo i počeli, tako smo završili na kraju. Osetiš ipak nešto što nije uobičajeno, znači krene grebanje po, recimo, grudima, neke neprijatne nelagodnosti, neko znojenje, mimo sportskog, teško je to prepoznati i onako, što bih ja rekao, mala snaga, ali nije uobičajena mala snaga, nije umor, nego nešto potpuno drugačije.

E sad, kako čovek to da prepozna, ja, svakako, nisam”, priseća se u razgovoru za “RTS” slavni as.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.