April 24, 2024

Najbolje mesto za odmor u Grčkoj 2024. godine

2 min read

Zakintos, poznat i kao Zante, jedno je od najlepših grčkih ostrva. Nalazi se na Jonskom moru, na zapadu Grčke. Površina ostrva je 410 km2, a dužina obale iznosi 125 km.

Sa susednom Kefalonijom i Peloponezom, Zakintos je povezan svakodnevnim brodskim polascima. Ulaz se plaća, a stepenicama uklesanim u stene sa zadnje strane, spustićete se do plaže koju ostrvce poseduje i možete uživati u muzici koja se non-stop čuje iz lokalnog bara. Ne zaboravite, Laganas je prepun kafića, klubova i diskoteka.

Možete se provesti po vašoj volji. Grad je stalno “u životu” i buku iz lokalnih ugostiteljskih objekata čućete u svojoj hotelskoj sobi. Godine, grčke vlasti su primetile brod u vodama Zakintosa koji im je bio sumnjiv.

Ubrzo su otkrili da brod krijumčari ljude, cigarete, alkohol i potera je počela. Nevreme i loša vidljivost su doprineli da se brod nasuka na Navajo plažu. Temperature se kreću u proseku od 28 do 30 stepeni.

Uz plaže su smeštene taverne, kafići, kao i prodavnice sa sportskom opremom i stvarima za plažu. Plaža Olimpik Bič i plaža Paralija su spojene velike plaže. Takođe, dva mesta povezuju lepo, noću osvetljno šetalište i biciklistička stazu.

Atos ima poseban status – on je Autonomna manastirska država Svete planine. Takođe, letovanje u Olimpik Biču je dobra prilika da posetite Meteore, najveći kompleks pravoslavnih manastira u Grčkoj. Izgrađeni su na vrhovima stena i litica na severozapadnom obodu ravnice Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.