April 28, 2024

Kurir s Nadom Obradović popravio kuću svom radniku Nikoli.

2 min read

Njegova majka i nepokretna baka živeli su u kući koja je imala provaljen krov, voda je tekla niz unutrašnje zidove, odvaljenih plafona… O svemu tome Nikola nije nikome pričao. Pitala sam ga sa kim živi, rekao mi je sa majkom i nepokretnom bakom.

Insistirala sam da uđem unutra da vidim kako je. On prvo nije hteo, ali sam bila uporna.

Kada sam ušla bilo je strašno. Krov na kući je bio provaljen, odvaljeni plafoni, voda se slivala niz zidove… Uslovi za život nikakvi – kaže Nada.

– Imala sam i ja teško detinjstvo, život me nije mazio. Kada sam videla kako kuća izgleda sa suprugom i sinom sam se dogovorila da bar kuću ukrovimo pre zime.

Zato smo prvo kuću nadzidali i stavili krov, a zatim izolaciju i fasadu. Kada smo došli do unutrašnjeg dela tek tada su počeli da se otvaraju poslovi za koje su trebala dodatna sredstva – kaže Nada.

Za sve to vreme nikada nije progovorio o kući, o tome kako živi. Niko nije znao, a po njemu se nije moglo ništa videti – kaže Nada i dodala je da su se sve kolege uključile u pomoć, kao i mnogi drugi preduzetnici i zanatlije koje je Nada pozvala.

Mnoge firme i pojedinci su izašli u susret. – Drago mi je i što su učestvovale neke firme koje su roditelji vodili, sada nasledila deca i nastavila njihov posao.

Nije bilo firme kojoj sam se obratila, a da se nisu odazvali. Urađeno je i grejanje za celu kuću zahvaljujući donaciji Zanatskog centra Andrić tako da se Nikola prvi put ogrejao za svojih 20 godina – kaže Nada.

Godinama pruža pomoć za obnovu i uređenje verskih objekata ne samo u Užicu nego i drugim opštinama.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.