April 28, 2024

Fudbal je život ovih ljudi: Ovim ljudima znači mnogo više od običnog sporta

2 min read

Iskreno, na prvi pogled ne toliko zanimljiva utakmica. Sve misli koje su nam prolazile kroz glavu na letu Beograd-Istanbul bile su toliko pogrešne.

Nismo ni slutili šta nas čeka na licu mesta! Već na samom prilazu stadionu shvatamo da ovo nikako nije jedan običan meč turske fudbalske lige.

A tamo – potpuni spektakl. Stadion ispunjen do poslednjeg mesta, 50.000 fanatika koji svih 118 minuta (koliko je trajala utakmica) skaču, pevaju, poručuju svašta sudijama… Apsolutno svi do jednog na tribinama.

Pa ovi ljudi zaista žive za ovo – otima nam se u jednom momentu. Jedan fudbaler privlači posebnu pažnju kako nas, tako i navijača.

Postigao je gol, odigrao izuzetno dobro, ali… Ostatak tima – zakazao! Na semaforu totalni šok – 2:2.

Galatasaraj je preuzeo vrh tabele i ima dva boda više. Na tribinama muk, svi pognuli glave i mirno odlaze sa stadiona.

Ima dosta klubova i derbija u evropskim ligama koji slove za vatrene, ali ovo što se dešava u Turskoj je neka potpuno druga dimenzija. Taj stepen ludila za fudbalom i voljenim klubom ne postoji apsolutno nigde.

Uostalom, dovoljno je znati da se oko terena nalaze naoružani policajci. Potpuno nam je jasno i zašto, ovde je fudbal i više od života!

Zašto im ne zvižde… Dres broj 10 s prezimenom Tadić očito se izuzetno dobro prodaje u šopu Fenerbahčea. Na tribinama smo videli veliki broj “desetki”.

Neverovatno je koliko navijači Fenera poštuju velikane koji su zadužili njihov dres. Iako su na kraju odigrali potpuno razočaravajućih 2:2, oni nisu dobili gotovo nijedan zvižduk.

S kapitenskom trakom na ruci Tadić je došao sa saigračima kod najvatrenijih navijača, a oni su mu uzvratili aplauzom. Ogromno poštovanje.

Kada je toliko luda atmosfera na meču Fenera i tima iz donjeg dela tabele, kako je li tek kada je na suprotnoj strani ljuti rival Galatasaraj? Odgovor na to pitanje nismo ni mogli da dobijemo, pošto je na stadionu krajnje nepoželjno uopšte pomenuti Galatasaraj.

U pretposlednjem kolu igra se veliki derbi, a ulogu domaćina imaće Galata.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.