May 8, 2024

Crvena zvezda osvaja titulu šampiona kontinenta u fudbalu

1 min read

Obala Slonovače predvođena Žanom Filipom Krasoom trijumfovala je protiv selekcije Nigerije u finalu Afričkog kupa nacija rezultatom 2:1, uprkos tome što su na poluvremenu bili u zaostatku od 0:1. Kraso, igrač Crvene Zvezde, se pridružio timu u finalu i postigao pobedonosni gol u 88. minuti. Prethodno je uspeo da se vrati fudbalu nakon borbe sa rakom, a njegov gol protiv Gvineje Bisao posebno se ističe kao jedan od najlepših na prvenstvu.

Ovaj veliki uspeh se slavi širom Obale Slonovače, jer je ovo treći put da je njihov nacionalni tim osvojio titulu prvaka Afrike, nakon 1992. i 2015. godine. Obala Slonovače se pridružila elitnom društvu timova sa tri ili više titula, kao peta selekcija u istoriji Kupa afričkih nacija sa takvim uspehom, zajedno sa Egiptom koji ima sedam, Kamerunom sa pet, Ganom sa četiri, i Nigerijom takođe sa tri titule. Pored ovog trijumfa, pažnja je usmerena i na domaću ligu, posebno na večiti derbi protiv Partizana koji će se odigrati 9. marta na stadionu “Rajko Mitić”.

U drugoj utakmici, Koreja je izgubila od Jordana sa 0:2, a Hvan je bio starter u svih šest utakmica za Južnu Koreju, zasluživši se mesto u idealnom timu Azijskog kupa sa prosečnom ocenom 7,45 na specijalizovanom sajtu “Sofaskor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.