May 8, 2024

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije se priprema za Olimpijske igre

1 min read

Izgubljene utakmice protiv Nemačke i Australije nisu bile ključne za izabranice Marine Maljković jer je Nemačka pobedila Brazil 73:71, ostavivši ih bez pobede i plasmana na kvalifikacionom turniru. Amerikanka sa srpskim pasošem, Ivon Anderson, bila je najbolji strelac kvalifikacionog turnira, prosečno postižući 19 poena po meču.

Takođe, Dragana Stanković je doprinela uspehu tima prosečnim rezultatom od 14 poena po utakmici. Generacija srpskih košarkašica uspela je da bez dugogodišnjih nosilaca igre nastavi da učestvuje na Olimpijskim igrama, gde će Srbija posle osam godina imati i muški i ženski tim.

Srpske košarkašice su osvojile bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, igrale su u polufinalu u Tokiju pet godina kasnije, a ovog leta će ponovno biti u elitnom društvu timova na Olimpijskim igrama u Parizu. Pobedom protiv Brazila, koji se nije kvalifikovao, Srbiju su na Olimpijske igre u Pariz plasirale Ivana Raca, Nevena Rosić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Angela Dugalić, Tina Krajišnik i Mina Đorđević.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu biće odigran od 27. jula do 11. avgusta.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.