May 9, 2024

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije putuje na Olimpijske igre.

1 min read

Izabranice Marine Maljković su izgubile u preostale dve utakmice, protiv Nemačke i protiv Australije, ali to nije bilo ključno. Nemačka je pobedila Brazil 73:71 u poslednjem meču grupe, ostavivši Brazil bez pobede i plasmana na kvalifikacionom turniru. Amerikanka sa srpskim pasošem Ivon Anderson bila je najbolji strelac kvalifikacionog turnira sa impresivnih 19 poena po meču. Pored nje, Dragana Stanković je takođe doprinela uspehu tima sa prosekom od 14 poena po utakmici.

Ova generacija srpskih košarkašica uspela je da bez dugogodišnjih nosilaca igre produži kontinuitet učestvovanja na Olimpijskim igrama, na kojima će Srbija posle osam godina imati i muški i ženski tim. Srpske košarkašice su osvojile bronzanu medalju 2016. u Riju, a igrale su u polufinalu 2021. u Tokiju. Ovog leta će ponovo biti među elitnim društvom timova na Olimpijskim igrama u Parizu. Odlučujućom pobedom protiv Brazila (0-3), Srbiju su na Olimpijske igre u Pariz odvele Ivana Raca, Nevena Rosić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Angela Dugalić, Tina Krajišnik i Mina Đorđević.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu biće odigran od 27. jula do 11. avgusta, a među timovima će biti Francuska (domaćin), SAD (branilac zlata), Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Srbija, Japan, Španija i Kanada.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.