May 2, 2024

Nedimović: Odluka UEFA je veika pobeda Srbije

2 min read

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, izjavio je da je odluka Evropske fudbalske unije (UEFA) da naredni Kongres bude održan u Beogradu 2025. godine, velika čast za srpski fudbal. Ova odluka pokazuje da FSS uživa ogroman ugled među fudbalskim zvaničnicima u Evropi. Nedimović ističe da će Kongres biti održan trećeg aprila 2025. godine te da će Beograd biti odlično mesto za organizaciju. Ova odluka znači veliku pobedu za srpski fudbal i državu Srbiju.

Nedimović ističe da je Beograd savršen za ovakvu manifestaciju, a očekuje se preko 500 delegata iz svih Saveza sa teritorije Evrope. Takođe će biti potrebno više od 1,000 soba u hotelima za samo tri dana. Ovo je veliki uspeh za Fudbalski savez Srbije. Nedimović se osvrnuo na ishod žreba za novi ciklus Lige nacija, koji je reprezentaciji Srbije za rivale dodelio Španiju, Dansku i Švajcarsku.

Isto tako je istakao planove za igranje utakmica van Beograda na jednom od tri nova stadiona. Potpredsednik FSS izjavio je da postoji nekoliko razloga zašto je prijateljski duel reprezentacija Srbije i Rusije pozitivna stvar za FSS. Očekuje se gostovanje u Moskvi, a ova utakmica će biti odličan test za reprezentaciju pred Evropsko prvenstvo. Takođe, Savez će zaraditi 250.000 evra, a ruska federacija će pokriti sve troškove.

Nedimović je izrazio nadu da će Beograd posle 2027. godine biti domaćin još jednog velikog fudbalskog događaja. On ističe da izgradnja Nacionalnog stadiona daje mogućnost da Beograd postane centar evropskog fudbala i da aplicira za organizaciju finalne utakmice jednog velikog evropskog takmičenja.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.