May 8, 2024

Ko se sve kvalifikovao od srpskih sportista za Olimpijske igre u Parizu?

1 min read

Pobeda Nemačke nad Brazilom, domaćinom kvalifikacionog turnira, označila je početak slavlja naših devojaka, a ženska košarkaška reprezentacija Srbije treći put zaredom će igrati na Olimpijskim igrama, nakon trećeg mesta u Riju de Žaneiru i četvrtog u Tokiju. Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova novom borbom i svaki put budemo sve bolje. Olimpijske igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu i taj isti žar sam videla i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspele da se kvalifikujemo u Pariz – poručila je ona.

Zajedno sa košarkašicama, mesto u prestonici Francuske za sada je obezbedilo 78 srpskih sportista i sportistkinja. Po tom podatku, možemo da se pretpostavi da će Srbija imati više predstavnika u odnosu na prethodne Igre koje su održane u Tokiju. Našu zemlju je u Janapanu predstavljalo 87 sportista i sportistkinja u 15 sportova, dok se za Pariz tek očekuju kvalifikacije atletičara, plivača, tekvondista, strelaca, veslača, tenisera…

Podsetimo, Srbija je u Tokiju osvojila devet medalja (tri zlatne, jedna srebrna i pet bronzanih), dok je 2016. u Brazilu, 103 naših sportista došlo do osam medalja (dve zlatne, četiri srebrne, dve bronzane).

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.