May 9, 2024

Mađarska kapitulirala zbog podrške UEFA regionalnoj ligi

1 min read

Gabor Kubatov je govorio o važnosti sporta u celokupnom društvu i istakao ideju o regionalnoj ligi u fudbalu. Prema njegovom mišljenju, takva liga ne bi trebalo da konkuriše nacionalnim prvenstvima, već bi omogućila klubovima da dobro zarade.

On je istakao da mala tržišta ograničavaju budžet klubova i da bi regionalna liga omogućila veću zaradu kroz kratke lige, plej-of mečeve i takmičenje u nacionalnim ligama. Kubatov veruje da bi ova ideja unapredila kvalitet fudbala i povećala tržište igrača.

Takođe, Kubatov je istakao podršku Mađarskog fudbalskog saveza za ovu inicijativu. On je takođe izrazio nadu da će i drugi fudbalski savezi, koji bi takođe trebalo da skrate svoje šampionate, podržati ovu inicijativu i prepoznati njen značaj.

Kubatov planira da preuzme inicijativu i pregovara sa vodećim timovima kako bi razradili ideju dalje. Kubatov je naglasio da sport ima važnu ulogu u društvu, jer može pružiti uzore deci i ojačati zajednicu.

On je takođe istakao da sport može doneti radost razočaranim ljudima i imati značajan uticaj na društvo u celini. Konačno, Kubatov je izrazio nadu da će regionalna liga omogućiti klubovima da postanu nacionalni heroji i inspiracija za mlade sportiste, te da bi liga mogla da okupi kvalitetne timove i privuče veću publiku.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.