April 18, 2024

Vinisijus Melo assina com o Čukarički

1 min read

Čukarički je ozvaničio dolazak brazilskog fudbalera Vinisijusa Mela. Uzbuđen sam što sam u timu koji je u vrhu srpskog fudbala, u timu koji se bori da igra u međunarodnim takmičenjima – kazao je po potpisivanju ugovora Melo.

– Veoma smo dobri prijatelji, trenirali smo i igrali zajedno. Dobio sam osnovne informacije od njega, rekao mi je da je Beograd prelep grad, da je Čukarički sjajno organizovan klub i da neću imati nikakvih problema da se prilagodim. Već posle dva dana u Limasolu svi su me sjajno prihvatili, a moja želja je da ekipi vratim pre svega na treninzima i utakmicama, zalaganjem, asistencijama i golovima. Promenio sam sredinu i želim da nastavim da napredujem – kazao je Melo.

Vratio se Melo i na svoje početke u Brazilu.

– Počeo sam karijeru u Internacionalu, čuvenoj brazilskoj ekipi iz Porto Alegrea. Imao sam dobar učinak u mlađim kategorijama, takođe i u nacionalnom šampionatu, što me je preporučilo MLS ligašu Šarlotu. U Internacionalnu sam igrao sa sjajnim fudbalerima, bili su tamo na primer Paulo Gerero, reprezentativac Perua i nekadašnji član Bajern Minhena, Argentinac Gabrijel Merkado koji je bio u Sevilji, Tajson…

– Svako ko se bavi fudbalom u Brazilu, svako koga fudbal interesuje u mojoj zemlji, zna za Petkovića. On je mađioničar, ostavio je veliki trag u Flamengu, Vasko Da Gami, Flumeninseu… Igrao je kao da je rođen u Brazilu – nasmejao se Melo.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.