May 8, 2024

Mađari kapirali podršku UEFA za regionalnu ligu

2 min read

Gabor Kurbatov je govorio o važnosti sporta u društvu i istakao ideju o regionalnoj fudbalskoj ligi koja ne bi bila konkurencija nacionalnim prvenstvima, ali bi bila profitabilna za klubove. Istrazivali smo i shvatili da mala tržišta kao što je naša, sa deset miliona stanovnika, ograničavaju klubove u budžetima koje mogu ostvariti. Prema Kurbatovu, svaka zemlja na Balkanu suočava se s istim problemom, a regionalna liga bi omogućila klubovima da se takmiče na većem tržištu, povećala bi gledanost i privukla kvalitetne utakmice.

Kurbatov je istakao ideju da bi regionalna liga omogućila vrhunskim timovima da se takmiče i da bi se nakon toga vratili nacionalnim ligama. Veruje da bi ovi mečevi imali drugačiju atmosferu i predstavljali spektakle. Takođe, tvrdi da bi to poboljšalo kvalitet fudbala i povećalo tržište igrača.

Kurbatov je naveo da bi raspored igara bio u granicama, te da bi Mađarski fudbalski savez podržao ovu inicijativu i da bi s vodećim timovima održali radnu grupu kako bi razradili ideju. Iznenađen je što se ova ideja već deset godina raspravlja u UEFA-i, te smatra da bi i druge zemlje mogle imati koristi od regionalne lige.

On je takođe istakao da je sport važan kao škola i primer za mlade, i kako sport može imati pozitivan uticaj na društvo. Na kraju je izrazio nadu da bi ovakav projekat doneo pozitivne promene. Kada je Crvena zvezda igrala protiv Ferencvaroša, Kurbatov je ponovo govorio o ideji regionalne lige, što pokazuje upornost i veru u ovaj projekat.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.